Virtual Learning Factory Toolkit

 
Virtual Learning Factory Toolkit
2018. szep. 1. – 2021. aug. 1.
Külső azonosító
Erasmus+ 2018-KA203-02
SZTAKI költségvetése
51.200 Euro
Támogatás mértéke %
100
 

Napjainkban a felsőoktatásnak szükségszerűen lépést kell tartania az infokommunikációs technológiák fejlődésével és átfogó tudást kell biztosítania a jövő nemzedékének, hogy képesek legyenek új értéket teremteni a különböző iparágazatok komplex rendszerein belül. Valamint a világpiacon szereplő vállaltoknak is szükséges a folyamatosan fejlődő termékek, folyamatok és gyártó rendszerek felügyeletének hatékony kezelése és fejlesztése. Ezek okán az új digitális alkalmazások és eszközök a digitális iker elvére épülve, valamint a legújabb immerzív megjelentő technológáik - a kiterjesztett és virtuális valóság szimulációk - előnyeinek a kihasználásával, gyorsabbá és intuitívabbá válhatnak a tanulási és értékteremtő folyamatok, a XXI. századi digitális gyártórendszerek korszakában.

Projekt céljai
 1. Létrehozni egy olyan speciális kiterjesztést a VLFT keretrendszer számára, mely az immerzív megjelenítési technológiákat használja egy minta gyártó rendszerben.
  O1/A2 VLFT projektben
 2. Kutatás és fejlesztése egy újfajta digitális szoftver eszköznek, melyben a digitális gyár tervezési eszközei és a virtuális és kiterjesztett valóság szimulációk a VLFT keretrendszerben közösen használhatóak. A megvalósítás a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének Megosztott Virtuális Valóság Csoportjának nyílt forráskódú programozói könyvtárának (ApertusVR) segítségével történik.
  O1/A3 VLFT projektben
 3. Kutatás és fejlesztése egy új infokommunikációs tananyagnak, melyet a VLFT projektben résztvevő egyetemek oktatási célra használnak fel.
  O3/A1 VLFT projektben
 4. A VLFT projekt, virtuális és kiterjesztett valóság kutatási eredményeinek publikálása.
  O3/A5 VLFT projektben

Részleg

Vezető

E-mail
kovacs.peter@sztaki.hu
Telefon
+36 1 279 6218