Megosztott Virtuális Valóság Csoport

 
H Budapest 1111 Kende u. 13-17
Szoba
K-105, K-107
Központi telefonszám
 
Célunk, hogy kollektív, prediktív, nyílt forráskodú, elosztott és fenntartható megoldásokat hozzunk létre, melyek a információ technológia fő sodrásába tartozó problémákra jelentek választ. 


Fejlesztési projektek:
 

Kinematikai láncok vizualizációja
Feladatunk egy ipari robotcellához kiszámolt kinematikai láncok vizualizációja volt, melyet Wolfram Mathematica keretrendszerben hoztak létre.

 


Ipari gyártócellák, ipari gyártósorok monitorozása, távvezérlése
Az általunk fejlesztett szoftver feladata adatok gyűjtése a gyártócellákra illetve gyártósorra felszerelt szenzorotól, illetve ezen adatok vizualizációja egy virtuális valóság jelenetben elhelyzett digitális iker segítségével. Mivel az adatok mindkét irányban közlekednek szoftverünk nem csak monitorozásra alkalmas, hanem az adott gyártócella gyártósor távvezérlésére is. 
http://blog.apertusvr.org/remote-industrial-production-monitoring-and-controling-in-apertusvr/
 

 

Valós idejű pontfelhő streaming szoftver
Szoftverünk célja egy a valóságban létező tárgy vagy személy valós idejű 3D-s szkennelése és megjelenítése egy virtuális valóság jelenetben. Szoftverünk segítségével a felhasználók kommunikációja javul mivel nem egy avatar kommunikál a másikkal.
http://blog.apertusvr.org/epic-innolabs-opening/


 

Valós idejű pontfelhő "videó" felvevő/lejátszó
Szoftverünk segítségével lehetőség nyílik a három dimenziós pontfelhőt felvételezni illetve visszajátszani hasonlóan egy kettő dimenziós videófelvételhez. Ez lehetővé teszi a felhasználónak hogy különbözö szögekből tekinthesse meg a felvétel tárgyát, könnyebben, gyorsabban megértve azt.
 

Ipari robot kalibrációs segégprogram
Segédprogramunk ipari robotok digitális ikerjeinek a transzformációs mátrixait számolja ki és jeleníti meg, így segíiti a digitális iker változat használatát az ApertusVR programozói könyvtár felhasználásával elkészített virtuális valóság jelenetben.
http://blog.apertusvr.org

 

 

Termékek:
Az ApertusVR egy MIT licenszű, nyílt forráskódú, platform független szoftverrendszer, mely egy új megközelítésben teszi lehetővé a virtuális, kiterjesztett és kevert valóság integrálását, különböző kutatási, ipari, vagy a mindennapi területeken használt alkalmazásokba.
http://www.apertusvr.org

Ingyenes Szolgáltatások:

  • Felhasználói támogatás az ApertusVR közösségi fórumon keresztül.

 

Fizetős szolgáltaltások:

  • Direkt felhasználói támogatás az ApertusVR rendszerhez. 
  • Célalkalmazás készítés ApertusVR rendszer segítségével.
  •  Az ApertusVR rendszer funckióinak az integrálása már meglévő termékbe vagy fejlesztésbe.

Vezető

M.Sc.
informatikus mérnök