SHIWA

 
SHaring Interoperable Workflows for large-scale scientific simulations on Available DCIs
2010. júl. 1. – 2012. szep. 30.
 

A SHIWA projekt fő célja, hogy továbbfejlessze a már meglévő munkafolyamat alapú megoldásokat, melyek lehetővé teszik az elosztott számítási erőforrásokon a munkafolyamatok közötti együttműködést és újrahasznosítást, mind durva, mind finom felosztást alkalmazó stratégiák esetén.
A durvább léptékű megközelítés megengedi, hogy kombináljunk különböző nyelveken írt munkafolyamatokat annak érdekében, hogy már létező, különböző nyelven írt munkafolyamat alkalmazásokat lehessen kombinálni és újra felhasználni. Ez a megközelítés a már létező munkafolyamatokat fekete dobozként kezeli, melyeket egy másik munkafolyamat alkalmazásba csomópontként lehet beágyazni.
A finomabb léptékű megközelítés a munkafolyamat nyelvek közötti együttműködést célozza meg úgy, hogy definiál egy köztes értelmezőt mellyel megoldható a különböző rendszereken (ASKALON, Pegasus, P-Grade, MOTEUR, Triana) való fordítás.
A SHIWA projekt fejleszti, készíti el és működteti a SHIWA Szimulációs Felületet, mellyel a felhasználóknak ipari szintű szolgáltatásokat nyújt a munkafolyamat együttműködés támogatására bármely fenti megközelítést használva. A SHIWA Szimulációs Felület részeként létezik a SHIWA tároló (repository), amely megkönnyíti és segíti a munkafolyamatok publikálását és tárolását, melyeket a SHIWA Portállal lehet működésbe hozni. A, különböző tudományos területeket megcélzó használati esetek a platform felhasználók szemszögéből való értékelését és fejlesztési irányainak meghatározását fogják szolgálni.

Résztvevők

Computer and Automation Research Institute, Hungarian Academy of Sciences
University of Innsbruck
Charité - Universitätsmedizin Berlin
French National Centre for Scientific Research
University of Westminster
Cardiff University
Academic Medical Centre of the University of Amsterdam
University of Southern California

Részleg