DEGISCO

 
Desktop Grids for International Scientific Collaboration
2010. jún. 1. – 2012. máj. 31.
 

Az Európai Unió FP7 EDGeS projektje sikeresen felállított egy ipari szintű elosztott számítási infrastruktúrát, amely több mint 100 000 számítógépből áll, számos önkéntes és alacsony költségvetésű Desktop Gridekből, amelyeket már létező Szolgáltatás Gridekhez kapcsoltak (mint például az EGEE, SEE-GRID, stb., körülbelül 150 000 processzorral) az új 3G-Bridge technológia és alkalmazás fejlesztés módszertan segítségével.
A DEGISCO - Desktop Gridek a Nemzetközi Tudományos Együttműködésért - projekt fő célja az Európai Elosztott Számítási Infrastruktúra további kiterjesztése, amely már az EDGeS által kapcsolódott a Nemzetközi Együttműködő Partner Országokhoz (International Cooperation Partner Countries = ICPC). Mindezt szoros együttműködésben teszi egyrészt az ICPC országok helyi partnereivel, másrészt az európai e-infrastruktúra szakértőivel, így megerősítve a globális fontosságát és hatását az európai elosztott rendszereknek.
Bemutató, közönségkapcsolati és oktató események hatására több csatlakozni vágyó otthoni felhasználót, diákot és cégeket várnak, akik erőforrást ajánlanának fel tudományos célokra. Ezen tevékenységek részeként egy Nemzetközi Desktop Grid Szövetséget fog a projekt működtetni, hogy a részvételen keresztül elősegítse a hatékony információcserét a partnerek között.

Résztvevők

MTA SZTAKI (Project coordinator)
Academia Sinica
AlmereGrid
Atos Origin
Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS)
Huazhong University of Science and Technology (HUST)
Ibercivis
G.V. Kurdyumov Institute for Metal Physics
Institution of Russian Academy of Sciences Institute for Systems Analysis RAS (ISA RAS)
Kazakh-British Technical University
UFCG
University of Westminster

Részleg