SZTAKI-s kutatók részvételével zajlott le a 35. Magyar Operációkutatási Konferencia

A 2023. június 21-23. között tartott rendezvényt a Bolyai János Matematikai Társulat (BJMT) a Gazdaságmodellezési Társasággal (GMT) és a Magyar Operációkutatási Társasággal (MOT) közösen szervezte, helyszínül a Budapesti Corvinus Egyetem szolgált. A rendezvényen az intézet több kutatója is képviseltette magát: előadásokat tartottak, részt vettek a szervezésben.

A 35. Magyar Operációkutatási Konferencián díjazták Gerencsér Lászlót, a SZTAKI Rendszer és Irányításelméleti Kutatólaboratóriumának tudományos tanácsadóját. Plenáris előadást tartott Kovács András (képünkön), a SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumának tudományos főmunkatársa.

Kis Tamás, a SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumának tudományos tanácsadója a programbizottság tagjaként, Bozóki Sándor, a SZTAKI Operációkutatás és Döntési Rendszerek Kutatócsoportjának tudományos főmunkatársa pedig a szervezőbizottság tagjaként segítette a rendezvény lebonyolítását.

Előadtak az intézetből továbbá Dobrovoczki Péter, Egri Péter, Horváth Bálint és Szádoczki Zsombor a Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumának kutatói; Csató László, a Operációkutatás és Döntési Rendszerek Kutatócsoport kutatója; és persze Gerencsér László díjazott és Bozóki Sándor szervező is.

A konferencia előadásainak absztraktja ide kattintva érhető el. A szerzők között szerepel Bokor József, a SZTAKI tudományos igazgatója is.