Hatvany József lánya, Hatvany Helga meglátogatta a HUN-REN SZTAKI-t édesapjáról és a Hatvany-családról megjelent, új könyve alkalmából

Hatvany József az MTA KKCS Cambridge-ben diplomázott munkatársa volt, mikor megalakult a SZTAKI. Munkássága az egyetemes tudományos életre is nagy hatással volt, a számítógéppel segített tervezés (CAD) úttörőjének számított.

Hatvany Helga az 1987-ben elhunyt volt főosztályvezető, Hatvany József lánya. Családregényét, benne édesapja unikális, szomorú sorsát bemutató történetével, magyarul is kiadták, Viharos Idők címmel.

Édesapjának kitüntetett érdeme volt a SZTAKI két leghíresebb szakmai eredményében, a GD Grafikus display termékcsalád és a DIALOG CNC szerszámgépvezérlő-rendszer nemzetközi sikereiben. A szerzőnő a SZTAKI Lágymányosi utcai épületének földszintjén látható hardvertörténeti kiállítást látogatta meg. A kézzel felvázolt rendszerarchitektúra láttán Helga rögvest felismerte az apja jellegzetes írását.

A HUN-REN SZTAKI „A múltból a jövőbe” hardvertörténeti kiállítása előzetes egyeztetés után megtekinthető az intézet Lágymányosi utcai épületében.