3D szimulációs modell egy épülő gyár teljes logisztikai rendszeréről

Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumunk munkatársai a közelmúltban azzal a Syncreon Hungary Kft.-vel működtek együtt, amely többek között az AUDI győri motorgyárának teljes logisztikai és gyártáskiszolgáló rendszerét üzemelteti. A közös munkánk során egy szimulációs modell segítségével mutattuk be egy olyan logisztikai rendszer működését, amely egy újonnan épülő autógyár kiszolgálását végzi.

A Syncreon Hungary Kft jelenleg ezen logisztikai rendszer megtervezésére és üzemeltetésére pályázik. Pályázatukhoz a tervezett rendszer működésének szemléltetésére 3 dimenziós szimulációs modell készült, amely lefedi az alapanyag beszállítást, raktározást, előkészítést, gyártáskiszolgálást, valamint a göngyöleg kezelést. Kollégáink Siemens Plant Simulation szoftvert használtak a modell megépítéséhez, amelyről demonstrációs videó is készült. A tervezett logisztikai rendszeren szimulációs kísérleteket is végrehajtottak munkatársaink, amelyek rámutattak a jövőben épülő infrastruktúra kritikus helyzeteire.

Az MTA SZTAKI és a Syncreon együttműködése a jövőben is folytatódik, már elindult az egyeztetés egy újabb szimulációs vizsgálat ügyében. A következő modell a Syncreon által tervezett angliai gyár logisztikai rendszerét vizsgálja majd.

Projektpartnerek

Syncreon Hungary Kft.