Minőségirányítási és e-biztonsági Csoport

 
 

A Minőségirányítási csoport kutatási, fejlesztési feladatai a következő tématerületekhez tartoznak:

Szoftver-folyamatfejlesztés, minőségirányítási tanácsadás és képzés

A minőségirányítási csoport  szoftver minőség érettség felméréssel, folyamatjavítási tanácsadással, minőségirányítási rendszer kidolgozással, szoftvertechnológiai és szoftverfolyamat-fejlesztési tudás és képességek iránti ipari igények azonosításával, követésével, és terjesztésével foglalkozik. A minőségirányítási csoport által kifejlesztett és az ISO 9001:2000 szabvány szerint tanúsított e-SZTAKISO (az MTA SZTAKI minőségirányítási rendszerének elektronikus változata) 2007 óta teljes körűen működik. A minőségirányítási csoport kiterjesztette az on-line minőségirányítási oktatási szolgáltatást, kifejlesztette és bevezette az on-line tűz és munkavédelmi oktatást. A minőségirányítási csoport részvett az EQN European Quality Networkben.

A minőségirányítási csoport  2018-ban az e-SZTAKISO minőségirányítási rendszert átalakította, hogy megfeleljen  az új ISO 9001:2015 szabványnak.

Az e-SZTAKISO elérhetősége: http://www.sztaki.hu/minren

Európai és hazai kutatás-fejlesztési pályázatok támogatása, tanácsadás és képzés

A Minőségirányítási csoport aktívan közreműködik az MTA SZTAKI kutatói részvételének elősegítésében európai és hazai kutatás-fejlesztési pályázatokban és az elnyert projektek lebonyolításában.
Az általunk kifejlesztett elektronikus pályázati rendszer a minőségirányítási rendszerrel együtt, integráltan biztosítja a pályázatok nyilvántartását, a pályázati projektek közös menedzselését.
A Minőségirányítási vezető képviseli az MTA SZTAKIt az Európai Unió Horizon 2020 Kutatási Keretprogramjában LEARként és a Research Professional pályázati portálon.