Nagy sikerrel vettünk részt a DOKK 2019 – Digitális Oktatási Konferencián és Kiállításon

Intézetünk ELearning Osztálya 2019. június 7-én, előadóként és kiállítóként is nagy sikerrel vett részt az idei DOKK 2019 – Digitális Oktatási Konferencián és Kiállításon, amelyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem I. épületében rendeztek meg. Szakmai előadásunkat a szervezők felkérésére az „Innovatív pedagógusok a módszertani megújulásért” szekcióban mutattuk be.

A szekció a lezajlott pedagógus attitűdkutatás eredményeinek összefüggéseiben értelmezte, milyen szakmai támogatásra van szükségük a pedagógusoknak ahhoz, hogy eredményesek legyenek a diákok digitális kompetenciáinak fejlesztésében. Emellett az előadók beszámoltak a hazai jó gyakorlatok, mintaprojektek gyűjtésének és elemzésének eredményeiről és ismertették azt a digitáliskompetencia-fejlesztést támogató, módszertani segédanyagok és tananyagtartalmak fejlesztését célzó pályázatot, melyre komplexen kidolgozott óra-, foglalkozás- és projektterveket vár a DPMK. A meghívott vendégek ötletekkel segítették a digitális pedagógiai gyakorlatot.

Az előadásunk címe: Interaktív okostelefonos séta „A Pál utcai fiúk nyomában” címmel

Előadók: Márkus Zsolt László, MTA SZTAKI, E-learning osztályvezető; Gönczi Ambrus, Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény, múzeumvezető

A kiállítói részen sikeresen mutattuk be legújabb szolgáltatásunk, a Virtuális Bejárás a Digitalizált Térben felhasználásával készült oktatási, kulturális témájú csomagjainkat.

markus