Főtitkári elismerés az Akadémia szolgálatában végzett kiemelkedő munkáért és kutatói eredményekért

Kiemelkedő tudományszervezői, igazgatási, fenntartási, szolgáltatási vagy üzemeltetési munkájukért tizenhatan, kutatói teljesítményükért pedig tizenketten vehették át Török Ádámtól, az MTA főtitkárától az Akadémia vezetői által alapított elismeréseket. A díjazottak között két, az MTA SZTAKI-ban évek óta magas színvonalon dolgozó kolléga, Rátóti Zsuzsa és Benedek Csaba is jelen volt.

„Ha csekélységekben nem vagyunk szigorúak önmagunk iránt, nagy dolgokban, ha akarunk, sem lehetünk" - idézte Török Ádám főtitkár Széchenyi István gondolatait azon az akadémiai ünnepségen, amelyen az MTA szolgálatában végzett kiemelkedő teljesítményekért adott át elismerést Lovász László elnökkel, valamint Barnabás Beáta főtitkárhelyettessel közösen. Török Ádám szerint a kitüntetettek Széchenyi István idézett gondolataival harmóniában végzik munkájukat. Csekélységekben is szigorúak önmagukhoz, az apróbb feladatokat is úgy oldják meg, mintha azok nagy dolgok lennének. "A Magyar Tudományos Akadémia egy majd kétszáz éves nemzeti intézmény. Az itt dolgozóknak úgy kell tudni lépést tartani a néha szinte percenként változó eseményekkel és követelményekkel, hogy közben hűek maradhassanak az elődök által létrehozott értékekhez. A feladatuk nem könnyű, de azok, akik ma itt vannak, eredményesen teljesítettek a mindennapokban. Most, egy pillanatra megállva, ezen az ünnepségen mondok nekik köszönetet az MTA vezetői és tagjai nevében" - fogalmazott a főtitkár.

A Magyar Tudományos Akadémia főtitkára az Akadémia szolgálatában magas színvonalon végzett, kiemelkedő munkájáért Főtitkári Elismerésben részesítette:

Rátóti Zsuzsát, intézetünk munkaügyi osztályvezetőjét a munkaügyi feladatok páratlan gondossággal és elhivatottsággal való ellátása, valamint a kutatók érdekeit szem előtt tartó, példamutató szorgalommal végzett, lelkiismeretes, felelősségteljes munkája, szakmai és gyakorlati tudása elismeréseként.

zsuzsa

A Magyar Tudományos Akadémia főtitkára az Akadémia szolgálatában végzett kiemelkedő kutatói munkájáért Főtitkári Kutatói Elismerésben részesítette:

Benedek Csabát, intézetünk csoportvezető tudományos főmunkatársát, kutató-fejlesztőjét kiemelkedő kutatói teljesítménye elismeréseként, a képi és térbeli információk számítógépes felismerési és értelmezési területein az új típusú sztochasztikus optimalizációs eljárások kidolgozásáért, a térbeli modellezési és alakzatfelismerési eljárások kiemelkedő kutatásáért, az elméleti eredmények ipari projektekben való alkalmazásáért, valamint a fiatalok tudományos kutatásba történő bevonásáért.

csaba

Elismerésükhöz gratulálunk, munkájukhoz további sok sikert kívánunk! A díjazottak teljes listája itt, az eseményről készült képgaléria pedig itt található.