Ingyenes szolgáltatások

Az Apache Hadoop klaszter segítségével képesek lehetünk nagy mennyiségű adat feldolgozására, tipikus Big Data alkalmazások futtatására a MapReduce keretrendszer segítségével.

Az ApertusVR egy MIT licenszű, nyílt forráskódú, platform és független programozói könyvtár, mely új megközelítésben teszi lehetővé a virtuális és kiterjesztett valóság integrálását a különböző ipari alkalmazásokba.

A COURAGE tudástár egy kapcsolt adatok (linked data) alapú gráf adatbázis, amely a projektben résztvevő kutatók által összegyűjtött adatokat tárolja. A tudástár a szocializmus alatti kulturális ellenállás gyűjteményeit térképezte fel: a szöveges adatok több nyelven is olvashatók, illetve a gyűjteményeken kívül a személyek, csoportok, szervezetek, események és a közöttük lévő kapcsolati rendszer is ábrázolva van.

A Data Avenue egy olyan tároló menedzsment szolgáltatás, amely lehetővé teszi a különböző típusú tárolási források (beleértve S3, sftp, GridFTP, iRODS, SRM szerverek) elérését egy egységes felület segítségével. A rendelkezésre álló REST API lehetővé teszi az összes tipikus tárolási műveletet, mint például mappák/bucketek készítése, fájlok/mappák átnevezése vagy törlése, fájlok feltöltése/letöltése, fájlok/mappák másolása vagy áthelyezése a különböző tárolási erőforrások között, akár egyszerűen a "curl" parancs használatával a parancssorból.

A Docker Swarm egy klaszterezési és ütemező eszköz Docker konténerekhez. A Swarm segítségével az IT-adminisztrátorok és fejlesztők egy Docker csomópont-csoportot hozhatnak létre és kezelhetnek egyetlen virtuális rendszerként.

A Flowbster egy új felhőorientált workflow-rendszer. Úgy tervezték, hogy hatékony pipeline-okat hozzon létre a felhőkben, amellyel a nagyon nagy adathalmazok is hatékonyan feldolgozhatók. A Flowbster workflow-t létre lehet hozni a célfelhőben virtuális infrastruktúraként, amelyen keresztül a feldolgozandó adatok áramlani tudnak. A Flowbster workflow igény szerint telepíthető a célfelhőben (MTA Cloud) a telepítés alapjául szolgáló Occopus orkesztrációs eszköznek segítségével. A Flowbster intuitív grafikus felhasználói felületet biztosít a végfelhasználó kutatók számára.

Okostelefonokon vagy tableteken futó, offline alkalmazások, amelyek a mai kornak és trendeknek az élet sokféle területén képes megfelelni.

Ez a szolgáltatás egységes keresést és böngészést tesz lehetővé hazai kulturális archívumokban
(könyvek, filmek, műtárgyak, stb.). A szerver a Nemzeti Digitális Adattár (NDA) alternatív szolgáltatása.

A szolgáltatás címe: http://nda.sztaki.hu/

Egyedülálló, nyílt internetes szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók a feltöltött dokumentumok között azonos részeket, hasonlóságot, esetleg teljes egyezést keressenek.

A szolgáltatás címe: http://lod.sztaki.hu/ (A szolgáltatás csak angol nyelvű felületen érhető el.)

A lod.sztaki.hu oldalon elérhető Linked Open Data szolgáltatás magyar kultúrális tételek adatait teszi közzé RDF formátumban, az nda.sztaki.hu szolgáltatás adatai alapján. A Nemzeti Digitális Adattárból válogatott adatok könyvek, filmek, képek, cikkek, stb. leírását tartalmazzák.