Lovas Róbert, a SZTAKI igazgatóhelyettese is részt vett a Horizont Európa magyarországi nyitórendezvényén

2021. március 29-én, hétfőn a Horizont Európa uniós kutatási és innovációs keretprogram küszöbön álló indulása alkalmából az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal online nyitóeseményt tartott. A rendezvény kerekasztalbeszélgetésén részt vett Lovas Róbert, az ELKH SZTAKI igazgatóhelyettese is.

A rendezvény tágabb szakpolitikai kontextusba helyezve mutatta be a minden eddiginél nagyobb, több mint 95 milliárd euró költségvetésű uniós keretprogramot. Az előző keretprogramban elért hazai eredmények mellett bemutatták, hogyan segítik a célzott kormányzati intézkedések, dedikált hazai források és szakértői szolgáltatások a magyar pályázók még sikeresebb bekapcsolódását az uniós pályázatokba.

Az előadásokat követően panelbeszélgetésre került sor, amelyen Dr. Szabó István elnökhelyettes moderálásában Csuzdi Szonja (főosztályvezető, NKFIH), Dr. Józsa Viktória (H2020 pályázatértékelő, Nord Consult Kft., ügyvezető igazgató), Dr. Kiss Róbert (H2020 nyertes pályázó, MCule, ügyvezető igazgató) és Dr. Lovas Róbert (H2020 nyertes pályázó, ELKH SZTAKI, igazgatóhelyettes) vett részt.

A beszélgetés során a résztvevők egyetértettek abban, hogy a Horizont Európa programban való pályázás mindenképpen jelentős felkészülést igényel, a kapcsolatépítés, a nemzetközi partnerek kiválasztása elsődleges fontosságú, de ha nyer a pályázat, akkor bekerülhet a pályázó a nemzetközi körforgásba, amely további kutatási és innovációs együttműködésekre, új kapcsolatrendszer kiépítésre ad lehetőséget.

Az angol nyelvű esemény visszanézhető alább, a kerekasztal 2 óra 5 perctől kezdődik.