A londoni ICRA konferencián adott elő Horváth Dániel, a SZTAKI kutatója

A legnagyobb, nemzetközi robotikai konferencián, a 2023-ban Londonban rendezett IEEE RAS ICRA (International Conference on Robotics and Automation) adott elő Horváth Dániel, a SZTAKI tudományos munkatársa. A konferencián kutatók és ipari szakemberek is képviseltették magukat.

A konferencián Horváth Dániel, a SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia kutatólaboratóriumának tudományos segédmunkatársa „Object Detection Using Sim2Real Domain Randomization for Robotic Applications” című publikációját mutatta be a konferencia részvevőinek. A publikáció társszerzői Erdős Gábor, Istenes Zoltán, Horváth Tamás és Földi Sándor. A munka a Sim2Real transfer learning módszert mutatja be, amelynek célja, hogy áthidalja a szimulált és valós forgatókönyvek közötti szakadékot a robotikában.

Az előadás előzetese megtekinthető alább:

A több mint 5000 résztvevős konferencia a robotikai közösség évente megrendezésre kerülő találkozási pontja. A szakmai előadások, a poszter kiállítások és a robotikai versenyek mellett, számos robotikai vállalat és egyetem bemutatta a legújabb fejlesztéseit. Agilis önjáró robotoktól (robot kutyák) kezdve a kollaboratív robotikán át, egészen a lágy robotikáig. Ezen felül a személyes kapcsolatok megerősítése és a nemzetközi kollaborációk kialakításának érdekében, számos szakmai és szociális esemény került megrendezésre.

A francia Wandercraft az általa fejlesztett exosceleton-t hozta el a konferenciára, melyet ki is lehetett próbálni: