Interaktív, játékos tanösvény gyerekeknek

A törökbálintiak és az ide érkező turisták számára már korábban készült okostelefonos alkalmazás a SZTAKI eLearning osztályának támogatásával, de idén ősszel kollégáink egy egészen más típusú és tematikájú fejlesztésen biztosítottak módszertani és technológia támogatást. A fejlesztés célja egy interaktív, játékos tanösvény létrehozása „Meseösvény” néven, amely Törökbálint Város Önkormányzata és a Pilisi Parkerdő Zrt támogatásával valósulhatott meg.

A többlépcsős fejlesztés első lépcsőjében az ösvény óvodás és kisiskolás korú gyerekeknek számára készült. A történet hátterét egy Wass Albert mese (Erdők könyve, Bulámbuk) adja, a zenei betétek pedig Gryllus Vilmos nevéhez fűződnek, aki személyesen is jelen volt meseerdő ösvény hivatalos 2021. december 21-én délelőtt megtartott hivatalos megnyitóján, átadásán.

A Meseösvény a Törökbálinti Focipálya melletti, piros jelzéssel kijelölt túraösvény első szakaszán található és természetesen könnyen megközelíthető az érintett célcsoport számára, de további részletek a település hivatalos weboldalán találhatók.

Kollégáink bíznak abban, ahogy a Meseerdő további elemekkel bővül majd, amelynek a tervezésében és megvalósításában is aktívan részt vehetnek majd.

Képek a SZTAKI hivatalos Facebook-oldalán találhatók (ezek nem sorrendben készültek, illetve a Meseösvény oda-vissza bejárható).