A HUN-REN SZTAKI-ba látogatott a Brit Külügyminisztérium közép-kelet-európai kibernetikai koordinátora

Benedek Csaba, a HUN-REN SZTAKI igazgatóhelyettese október 18-án a HUN-REN SZTAKI Lágymányosi utcai épületében fogadta Dr. Jake Phillipset, a Brit Külügyminisztérium közép-kelet-európai kibernetikai koordinátorát, a Brit Követség magyar munkatársaival, Nyitrai Levente és Kocsis Krisztinával együtt.

A HUN-REN SZTAKI képviseletében Benedek Csaba igazgatóhelyettes köszöntötte a delegáció képviselőit, és ismertette a SZTAKI-t és eredményeit. Ezt követően Gáspár Péter, az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium és a Rendszer és Irányításelméleti Kutatólaboratórium vezetője mutatta be a nemzeti laboratórium tevékenységeit, végül Érdi-Krausz Gábor, a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILAB) koordinátora tartott előadást a MILAB projektjeiről, kiemelve a nemzetközi együttműködéseket (Horizon Europe, FaradAI, Buildchain), a Gaia -X együttműködést, valamint a 2023. februári, nemzetközi AI & AUT Expo rendezvényt.

A küldöttség résztvevői az Innovációs és Demonstrációs Térben személyesen tekintették meg a Számítógépes Optikai Érzékelés és Feldolgozás Kutatólaboratórium, a Rendszer és Irányításelméleti Kutatólaboratórium, a Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium, a Gépi Érzékelés Kutatólaboratórium és az Informatikai Kutatólaboratórium munkatársai által bemutatott demókat.