Monostori László igazgatói pályázatának véleménynyilvánító fóruma sikerrel zajlott le

2017. szeptember 25-én délután intézetünk igazgatója, Monostori László ismertette a következő öt évre vonatkozó intézetvezetési koncepcióját, melyet nemcsak a SZTAKI munkatársai, de a Magyar Tudományos Akadémia bizottsági tagjai is egyöntetűen támogattak.

A SZTAKI következő öt évére vonatkozó intézetvezetési koncepciót és az igazgatói pályázati anyagot az MTA felkérésére Monostori Lászlónak egy ún. véleménynyilvánító kutatói fórumon kellett ismertetnie, melynek levezető elnöke Keviczky László volt. A szép számban megjelent intézeti kollégákon kívül jelen volt az MTA által kijelölt eseti bizottság (search committee) elnöke, Arató Péter, valamint az MTA Kutatóintézeti Főosztályának képviselője, Kárpáti Mária is.

Keviczky László bevezetője után Monostori László mintegy félórás előadásban ismertette stratégiai terveit, majd Arató Péter röviden felvázolta a bizottság jelöltről és pályázati anyagáról alkotott pozitív véleményét. Ez alapján az MTA eseti bizottságának tagjai a SZTAKI jelenlegi igazgatóját jövőbeli támogatásukról is biztosították, kinevezését pedig 5 éves időtartamra javasolták a Magyar Tudományos Akadémia elnökségének. Monostori László ezután néhány felmerült kérdésre is válaszolt, majd a szavazatszámláló bizottság ismertette a véleménynyilvánító szavazás végeredményét. A 170 erre jogosult, felsőfokú végzettségű, főfoglalkozású kollégából 112-en adtak le szavazatot. Minden leadott szavazat érvényes volt, amiből 111-en tartották alkalmasnak Monostori Lászlót az intézetvezetési koncepcióban megfogalmazott feladatok ellátására, ami 99,1%-os aránynak felel meg.

Az Intézet vezetésének nevében ezúton szeretnénk megköszönni minden megjelent, a pályázatot támogató kolléga aktív közreműködését és kívánunk Monostori Lászlónak sok erőt a jövőbeli feladatainak ellátására!

laci