Benczúr András, a SZTAKI által koordinált Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium szakmai vezetője előadást tartott a MILAB első évéről

Az „A Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium első éve” című előadást a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében tartották a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából.

A SZTAKI által koordinált Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium szakmai vezetője, Benczúr András is előadott a Magyar Tudomány Ünnepén, ahol is a MILAB első évének folyamatai, eredményei voltak a téma. Benczúr többek közt a mesterséges intelligencia fejlesztésének hátteréről, az öntanuló algoritmusokról és a neuronhálók sikeréről is beszélt, de szó esett ajánlórendszerekről, a közösségi médiáról és a kriptopénz-tranzakciók deanonimizálásáról is.

Az egyórás előadás – ami nem kizárólag szakmai közönség számára lehet érdekes, hanem ismeretterjesztő funkciót is betölt – alább nézhető meg. Az előadás után kérdéseket is fel lehetett tenni Benczúr Andrásnak, ezekre is készséggel válaszolt.

A MILAB-ról a hivatalos honlapon olvashatnak további információkat.