Harmadszor rendezték meg Akadályok Nélkült a HUN-REN SZTAKI támogatásával

A 2024-es XXIII. Networkshop konferencia keretében harmadik alkalommal megrendezett Akadályok nélkül program a HUN-REN SZTAKI HBIT osztályának támogatásával valósult meg.

A Networkshop konferencia két napján a vak és látássérült emberek mindennapjaival, munkavégzésükkel kapcsolatos tevékenységet bemutató érzékenyítő programon vehettek részt az érdeklődők.

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola és a Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sport Egyesülete két helyszínen tartott csapatépítő és demonstrációs foglalkozásokat, melyek reményeink szerint segítették a kölcsönös megértést, elfogadást.

Az Eszterházy Katolikus Egyetem területén ki lehetett próbálni a közlekedést vakvezető kutya és tanuló kutya segítségével szemfedő viselése közben, illetve egy vak informatikus munkaeszközeit és egyéb szórakozásra alkalmas eszközöket (pl. sakk) is kipróbálhattak a résztvevők.

A másik helyszínen, egy teljesen elsötétített apartmanban a mindennapi életben előforduló tevékenységeket próbálhattak ki az érdeklődők (fogmosás, kávéfőzés stb.), megtapasztalva az adandó nehézségeket, melyek megoldása mérnöki munkájukban is inspirálhatta őket.

Az eseményről a Heves Megyei Hírlap online kiadása, a HEOL is beszámolt, videós tudósítással. 

Címlapfotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap