A HUN-REN SZTAKI csapata is részt vett a 2024-es, 39. Telekom Vivicittá futóversenyen

Az intézet sportegyesületének (SZTAKI SE) futó szakosztálya összesen nyolc fővel vonult fel a 2024. április 21-én, a Margitszigeten indult futóversenyen. Hatan egyéni félmaratoni távot futottak (21 km), ketten pedig 10 kilométert. Mindeközben a HUN-REN SZTAKI kutatói is együttműködnek a Semmelweis Egyetem Sportorvostan Tanszékével: tudományos vizsgálat keretében a sport és a biológiai életkor kapcsolatát vizsgálják.

A HUN-REN SZTAKI futócsapatából Benczúr András, a Mesterséges Intelligencia Kutatólaboratórium vezetője, Hiba Antal, a Számítógépes Optikai Érzékelés és Feldolgozás Kutatólaboratórium kutatója, Micsik András, az Elosztott Rendszerek Osztályának főmunkatársa, Rátóti Attila, a Gazdasági Főosztály osztályvezetője, Smejkál Péter, a Kommunikációs Osztály munkatársa, és Takarics Béla, a Rendszer és Irányításelméleti Kutatólaboratórium főmunkatársa teljesítették az egyéni félmaratoni távot.

10 kilométeren Cserteg Tamás, a Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium kutatója és Könyves Vera, a Mesterséges Intelligencia Kutatólaboratórium kutatója képviselték az intézetet.

Mindemellett a HUN-REN SZTAKI kutatói is együttműködtek a Semmelweis Egyetem Sportorvostan Tanszéke és a Budapest Sportiroda kutatásában, amit szintén a helyszínen végeztek. A Sportorvostan Tanszékkel együttműködve tudományos vizsgálat keretében a sport és a biológiai életkor kapcsolatát vizsgálják a kutatók. A Sportorvostan Tanszék munkatársai ingyenes szűrést, tanácsadást, illetve a Sürgősségi Orvostani Klinika munkatársaival együttműködve reanimáció oktatást tartottak.