Telt házas előadást tartott Stépán Gábor professzor a SZTAKI-ban

Stépán Gábor professzor Parameter sensitivity in time-delay systems címmel tartott telt házas előadást 2019. november 18-án a SZTAKI-ban a Rudolf E. Kálmán Distinguished Lecturer Program keretében. A magyar nyelvű előadás nyitott volt, a rendezvényen a SZTAKI munkatársai mellett érdeklődők, más intézetek, egyetemek kutatói is részt vettek. Az előadás tematikájáról itt olvashatnak bővebben. Az eseményről készült képgaléria megtekinthető itt.

Az előadás szervezésében közreműködött a Bolyai János Matematikai Társulat és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, támogatta a SZTAKI mellett az Epic Innolabs.

A Rudolf E. Kálmán Distinguished Lecturer Programról

A SZTAKI 2018-ban indított előadássorozatot a 2016-ban, az életének 86. évében elhunyt Kálmán Rudolf szellemi hagyatékának emlékére. Az előadássorozat célja a matematika, valamint a mérnöki tudományok, az informatika, és más tudományágak  kölcsönhatása mentén született jelentős új tudományos eredmények közérthető bemutatása, a szakterület egy nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő, széles körben ismert egyéniségének a tolmácsolásában. A programról itt olvashat bővebben.