"Felelősséget érzek, hogy a hallgatók elvégezzék tanulmányaikat, és boldoguljanak" - interjú Németh Balázzsal, intézetünk tudományos főmunkatársával

Szakmai fejlődésükben, a mérnöki lét dilemmáinak feloldásában és magánéleti kérdésekben is segíti a fiatalokat Németh Balázs gépészmérnök, református lelkész, intézetünk Rendszer és Irányításelméleti Kutatólaboratóriumának munkatársa. Nagyinterjú a bme.hu-n.

Jó mérnökké válni nehéz cél. Alkotóvá emberfeletti.” E gondolatokkal hívja rendszeres beszélgetésekre a fiatalokat Németh Balázs, a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Közlekedés- és Járműirányítási Tanszék oktatója, az MTA SZTAKI tudományos főmunkatársa, teológus és református lelkész, a BME nemrég nyílt ökumenikus imatermének vezetője. Mérnökhallgatók stabil közösségének létrehozására törekszik, „ahol a hallgatók elfeledhetik a számonkérések terheit, új lendületet kaphatnak a folytatáshoz, miközben őszintén feltehetik az őket foglalkoztató szakmai és magánéleti kérdéseket”. Balázs mérnök, oktató és református lelkész is. Hivatásként tekint mindhárom területére, és mindegyik „szerepében” szívesen segít. Mérnökként a járműirányítás elméleti kérdéseivel foglalkozik, oktatóként a szakterülete ismereteit adja át a hallgatóknak, lelkészként pedig felekezettől független lelki gondozást és szakmai motivációt nyújt a hozzá forduló műegyetemi fiataloknak és oktatóknak.

A teljes beszélgetés itt olvasható.

nemeth