A SZTAKI is részt vett az Akadályok nélkül rendezvénysorozat székesfehérvári szabadidős napján

Sikeresen lezajlott az ISZT/SZTAKI/HunCERT/Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola/INTEGRITY Kft a MELASZ támogatásával szervezett Akadályok nélkül rendezvénysorozat 2022. május 14-i (szombat) szabadidős napja. Az egész napos, kifejezetten látásvesztéssel kapcsolatos akadálymentességre fókuszáló rendezvényen a SZTAKI is képviseltette magát. Az érdeklődők többek között vakvezető kutyákkal találkozhattak, illetve több, kimondottan látássérülteknek tervezett eszközt és megoldást próbálhattak ki.

A SZTAKI Hálózatbiztonsági Osztálya részéről Bisztray Frigyes fejlesztő, a Kommunikációs Osztálytól pedig Laza Bálint kommunikációs vezető és Smejkál Péter kommunikációs koordinátor vettek részt a rendezvényen. A SZTAKI egy különleges videójátékot is kivitt magával: The Vale: Shadow of the Crown a kanadai Falling Squirrel nevű stúdió független fejlesztésű munkája, amiben egy vak hercegnőt irányíthat a játékos egy fantasy környezetű világban. Grafika nincs, kizárólag hangok alapján tájékozódhatunk – a program az Akadályok nélkül SZTAKI-s standján látók és nem látók körében egyaránt sikert aratott.

Innét köszönjük a szoftver felajánlását a Falling Squirrel csapatának, valamint a kapcsolatfelvételt Géczy Attilának, a BME VIK egyetemi docensének, a Gamer365 szerkesztőjének. A rendezvényről képek is készültek, ezeket alább lehet megtekinteni egy Facebook-galériában.