Középiskolás diákoknak és egyetemistáknak szervezett kreatív versenyt segít a SZTAKI által koordinált ARNL

A SZTAKI által koordinált Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium szakmai támogatásával rendezik meg március 5-én, szombaton, a REFORMula Challenge Innovációs Verseny II. Budapesti Nagydíját, amelyben középiskolás és egyetemista csapatok mérik össze ügyességüket, tudásukat és tervezői kreativitásukat.

A versenyre a csapatok előzetesen két versenyszámmal készültek, ezeket a Nagydíjon mutatják be. Egyrészt koreográfiákat készítettek virtuális drónok számára, amelyek az általuk elképzelt módon fognak összehangoltan mozogni egy zenei alapra. Másrészt önvezető algoritmust dolgoztak ki kisméretű virtuális versenyautóknak, amik egy verseny keretében mérkőznek meg egymással. Ebben nem csak a technikai, hanem a csapatok hitéleti ismeretei is szerepet játszanak. A helyszínen a virtuális drónok és versenyautók a kiterjesztett valóság eszközei segítségével jelennek meg.

A Nagydíjat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épületének aulájában tartják 2022. március 5-én, 17:00 és 19:00 között. Köszöntőt mond a főtámogató Innovációs és Technológiai Minisztérium képviseletében Nagy Balázs stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár, az egyetemi házigazda Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar nevében prof. Varga István dékán.

A verseny élőben közvetítésre kerül a szervező Mérnökmisszió Alapítvány Facebook-oldalán.