Európai kiberbiztonsági kampányban vesz részt az intézetünk

Az ENISA kibervédelmi hónap rendezvénysorozatának keretében az MTA SZTAKI által üzemeltetett ISZT Hun-CERT incidenskezelő csoport sikeresen vett részt a 2016 október 13-14 között szervezett, európai szintű, eseménykezelő központok, kormányzati szervek és internet szolgáltatók részvételével megrendezett kibervédelmi gyakorlaton.

A résztvevőknek a gyakorlat során szimulált, több országon átívelő összehangolt kibertámadás kezelésével kapcsolatosan komplex elemző és koordinációs feladatok megoldása mellett kártékony szoftverek viselkedésének elemzésével és internetes károkozás nyomainak feltérképezésével kapcsolatos készségekről is számot kellett adniuk.

Az Európai Hálózatbiztonsági Ügynökség, az ENISA szervezésében 2016 októberében ismételten megrendezésre kerül az európai kiberbiztonsági kampány. A rendezvényen idén Magyarország is részt vesz, a hazai eseményeket a Nemzeti Kibervédelmi Intézet koordinálja. A kampányban az MTA SZTAKI is képviselteti magát a Hálózatbiztonsági és Internet Technológiák Osztály részvételével.

A kibervédelmi hónap során egy, az ENISA által, információ- és adatbiztonság témáról összeállított kvíz is kiadásra kerül, melyet a későbbiek során honlapunkon is elérhetővé teszünk.

A kibervédelmi hónap eseményeiről  itt és itt lehet bővebben olvasni. A kiberhónap ország posztere az ezen a  linken érhető el, a logó és marketing anyagok pedig itt .