Ember–robot kollaborációról szervez nyári iskolát a SZTAKI

A Fraunhofer Társaság és a SZTAKI közösen szervez virtuális nyári iskolát mesterszakos mérnökhallgatóknak, július 28. és augusztus 5. között. A kurzus a kollaboratív összeszerelés köré épül, és kiemelten a munkaállomások elrendezés- és folyamattervezésével foglalkozik.

A nyári iskola programja megismerteti a hallgatókat az elrendezés- és folyamattervezés fogalmaival és technikáival, kiemelten a kollaboratív munkaállomások esetén, melyeken az összeszerelési folyamatokat emberek és robotok egymás mellett, vagy együttműködve végzik. A hallgatók példákkal illusztrálva ismerkednek meg a szakterület lényeges elemeivel, majd megoldandó feladatot kapnak.

A helyszíni, személyes részvétel jelen körülmények között nem lehetséges, ezért a hallgatók szimulációs eszköztárat és online támogatást kapnak a feladatok megoldásához. A résztvevők által tervezett megoldásokat helyi mérnökcsapatok építik fel a SZTAKI győri laboratóriumában, akik az építés és tesztelés során segítséget is nyújtanak online bekapcsolódó hallgatóknak. A működő munkaállomások folyamatait a kurzus résztvevői videokapcsolaton keresztül követik, és a tesztek adatait is megkapják a záró kiértékeléshez, melyben összemérik a különböző megoldások tulajdonságait.

A kurzuson 12–16 résztvevővel számolunk, akik elsősorban teremélési, automatizálási, robotikai és/vagy rendszermérnöki háttérrel rendelkeznek. A jelentkezőktől azt kérjük, hogy küldjenek szakmai önéletrajzot, benne az eddigi tanulmányi hátterük és projektjeik ismertetésével (motivációs levél és intézeti vagy foglalkoztatói ajánlás opcionális).

A részvétel díja 300 euró, ez magában foglalja a hétnapos program minden elemét: az anyagköltséget, a SZTAKI és a Fraunhofer Társaság által tartott előadásokat és a folyamatosan nyújtott támogatást. A programot kiegészíti az intézetek virtuális bejárása, tevékenységeik ismertetése.

Jelentkezési infók az alábbi, csatolt flyerben.

Csatolmányok