Akadálymentesítési workshopot rendez a HunCERT, megnyílt a regisztráció

Az Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT), a HunCERT és a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) fogyatékkal élők segítése céljából rendezvényprogramot indít Akadályok nélkül címmel.

A program első rendezvényét a NETWORKSHOP keretében rendezik egésznapos, online közvetített ismeretterjesztő workshop formájában, 2022. április 19-én. Ezt 2022. május 14-én egy egésznapos szabadidős rendezvény követi Székesfehérváron, melyre minden érdeklődőt szerettel várunk családjával vagy munkatársaival együtt. Ezt követően egy négytanórás délutáni online tanfolyamot indítunk informatikusok számára az online akadálymentesítésről, melyet ismételten évente többször tervezünk a továbbiakban megtartani.

A rendezvény célja, hogy bemutassa, miként segítget az informatika, különösen az internet és az internet közösség a fogyatékkal élő emberek útjában álló akadályok enyhítésében, különös tekintettel a kiberbiztonság és az adatvédelem terén. Szó esik a kihívásokról és az ezekre kínált szakmai megoldásokról. 2022-ben a látássérült emberek útjában álló akadályokra fókuszálunk, de célunk az, hogy a következő években más fogyatékkal elő vagy hátrányos helyzetű embereket érintő problémákkal is foglalkozzunk.

A workshopra annak hivatalos weboldalán lehet regisztrálni. Látássérültek akár telefonon is regisztrálhatnak a hétköznap 8:00 és 16:00 között hívható +36 1-450-26-60-as telefonszámon.

A rendezvénysorozathoz kapcsolódóan az Internet Szolgáltatók Tanácsa Tudományos Egyesület pályázatot hirdet 30. életévét a pályázat beérkezési határidejéig be nem töltő közép- és felsőfokú tanulmányokat folytató nappali, esti vagy levelező tagozatos diákok számára, látássérült emberek informatika használatát és annak biztonságát valamint életmódját javítandó témában.

A pályázat részlete ide kattintva olvashatók.