Factory Experience a ZalaZone-on

A gyartastrend.hu missziója, hogy ne csak írott formában, de élőben, előadások és közvetlen beszélgetések fórumának megteremtésével, ipar 4.0 alkalmazások kipróbálásának a lehetőségével is támogassák, hogy a magyarországi kkv-k előre tudjanak lépni az ipari digitalizáció területén. Ötödik alkalommal a zalaegerszegi Zala Zone Járműipari Tesztpályán tartották meg Factory Experience konferenciát, melynek során arra a kérdésre keresték a választ, hogy hogyan digitalizáljunk a gyártásban. 

(...) A délelőtti szekciót Kádár Botond, az MTA SZTAKI Epic InnoLabs ügyvezető igazgatója zárta, aki a termelés-végrehajtási rendszertől a gépi tanulásig összefoglalta azokat a lépéseket, amelyek az ipari digitalizáció során történnek. Az előadások közti szünetek során a vendégeknek lehetőségük volt szakmai rapid randin részt venni, ezek során specifikált kérdéseket tehettek fel az előadóknak, a technológiai megoldásokat szállító cégeknek, tanácsadóknak. (...)

A Zala Zone Járműipari Tesztpálya bejárása előtt még egy kerekasztal-beszélgetés során buzdította Pfeiffer András, Bíró Szabolcs a Hyflylabstől és Nick Gábor az MTA-SZTAKI-tól a jelenlévőket, hogy körvonalazzák a problémát, amelyben segítséget nyújthatnak az adatok, gondolkodjanak stratégiában, vegyenek igénybe vállalaton kívüli segítséget megoldásszállító és rendszerintegrátor vállalatoktól, amelyek a digitális transzformációban támogatást tudnak nyújtani, van adatos tudásuk, és ismerik azokat az ipar 4.0 technológiákat, amelyeket mérettől függetlenül ki tudnak használni a kkv-k.

A konferenciáról készült beszámoló teljes terjedelemben a gyartastrend.hu-n olvasható.