Ázsiai diplomaták látogatása intézetünkben

A SZTAKI-ban nagy hagyománya van a nemzetközi kapcsolatok ápolásának, országhatárokon átívelő tudományos vagy fejlesztési együttműködésekben való részvételnek. Éppen ezért a tavalyihoz hasonlóan,  2017-ben is fogadtuk az ázsiai országok hazánkkal és a régióval foglalkozó diplomatáiból álló delegációját.

2017. május 8-12. között a Külgazdasági és Külügyminisztérium 'Ázsiai Diplomata Napok' elnevezéssel öt napos programot szervez az ázsiai és távol-keleti térség országainak Magyarországgal, illetve a közép-európai térséggel foglalkozó külügyi munkatársai részére. A rendezvény célja, hogy Banglades, Dél-Korea, Fülöp-szigetek, India, Indonézia, Malajzia, Mianmar, Pakisztán, Srí Lanka, Thaiföld és Vietnam diplomatái személyes tapasztalatok révén, a kapcsolatépítést és a későbbi diplomáciai együttműködést megalapozó programok keretében ismerhessék meg Magyarországot.

A szakmai programok keretében a diplomaták május 11-én látogatást tettek intézetünkben is, ahol a Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutató Laboratórium munkatársai bemutatták a Smart Factory robotos mintagyárat, míg a Rendszer és Irányításelméleti Kutatólaboratórium szakemberei a vezető nélküli légi eszközökkel (UAV) kapcsolatos legújabb eredményeinket ismertették.

Bízunk benne, hogy a diplomaták intézetünkben tett látogatása a tudomány és fejlesztés területén is élénkíteni fogja majd Ázsia és Magyarország kapcsolatait! A látogatásról készült fényképek Facebook-oldalunkon érhetőek el.

fafa