2021. jún.
2021.06.15–16.

MI Koalíció szakmai nap és kiállítás

 

A mesterséges intelligencia (MI) rohamléptékben alakítja át a mindennapokat és a vállalatok életét, az adatgazdaság növekvő jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. De hol tartanak vajon a hazai fejlesztések, és mi kell ahhoz, hogy Magyarország a nemzetközi színtéren is helytálljon a globális mesterséges intelligencia versenyben?

A tavaly szeptemberben bejelentett MI Stratégiának köszönhetően szabályozói és piaci fronton is dinamikus fejlődést tapasztalhatunk. E folyamat eredményeiről nyújt pillanatfelvételt a hazai MI ökoszisztéma legjavát tömörítő MI Koalíció és az Innovációs és Technológiai Minisztérium közös rendezvénye. A standokon a szakma kiemelkedő magyarországi képviselői mutatják be MI-alkalmazásaikat, míg a konferencián tartalmas előadások nyújtanak áttekintést, hol is tartanak a hazai MI-erőfeszítések.

A június 15-i, zártkörű napot egy nyilvános nap követi, mikor is az MI Koalíció tagjai, munkatársai tartanak előadásokat. A SZTAKI által koordinált MILAB az alábbi témákban ad elő:

  • Emberarcú robot
  • Autonóm jármű komponensek
  • Csecsemő diagnosztika
  • Autonóm robotrepülőgép
  • Drón demó és önjáró autó
Add to calendar 2021-06-15 2021-06-16 UTC MI Koalíció szakmai nap és kiállítás A mesterséges intelligencia (MI) rohamléptékben alakítja át a mindennapokat és a vállalatok életét, az adatgazdaság növekvő jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. De hol tartanak vajon a hazai fejlesztések, és mi kell ahhoz, hogy Magyarország a nemzetközi színtéren is helytálljon a globális mesterséges intelligencia versenyben? -