INTRO4.0

 
IPAR 4.0 TECHNOLÓGIAI MEGOLDÁSOK ISMERTETÉSE ÉS SZOLGÁLTATÁSOK KKV-K RÉSZÉRE
2016. ápr. 1. – 2018. már. 31.
 

A nemzetközi EUREKA együttműködési keretben 2016. április 1.-i kezdettel a SZTAKI  EMI laboratóriumában egy 24 hónapos projekt vette kezdetét, INTRO4.0 néven.  Az EUREKA pályázati  formában a külföldi partnerek munkáját a projektvezető KIT, Karlsruhei Kutató Intézet fogja össze, míg a magyar partnerek között szerepel az MTA SZTAKI és a magyar projekt-vezető szerepét adó HEPENIX kutató-fejlesztő Kft.

Míg a német iparvállalatok 36 hónapra tervezték a K+F+I munkákat, addig a magyar partnerek, későbbi projekt-kezdettel, rövidebb projektidővel számolnak.

A német ráfordítások összege emeltebb nagyságrendben  került megtervezésre, mint a magyar munkáké: a két magyar konzorciumtag együttesen a magyar támogatottsági lehetőségek 70 millió forintos összegig  emelkedhettek.

A projekt tartalmában az IPAR4.0 technológiák bevezetésének elősegítésére keres megoldásokat, kiemelve a KKV-k célközönségének fontosságát. Megismerve a német technológia-transzfer, technológia-bevezetés serkentésére kidolgozott megoldásokat, a magyar sajátosságok és tapasztalatok beágyazása  szerepel a feladataink között. Úgy a honi projektvezető HEPENIX cégnél, mint az MTA SZTAKI-ban, kidolgozásra kerülnek olyan USE-CASE megoldások, amelyeket más KKV-k környezetében is érdemes lehet megvalósítani.

Résztvevők
  • KIT, Karlsruhei Kutató Intézet
  • MTA SZTAKI
  • HEPENIX kutató-fejlesztő Kft.

Részleg

Vezető

E-mail
haidegger.geza@sztaki.hu
Telefon
+36 1 279 6224