A Zsámbéki-medence látnivalóinak bemutatása okostelefonon

A GUIDE@HAND okostelefonos alkalmazás család legújabb tagja, a GUIDE@HAND Zsámbéki-medence többnyelvű okostelefonos alkalmazása, a Zsámbéki-medencét mutatja be. Az alkalmazást a Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület megbízásából intézetünk eLearning Osztálya készítette el.

Az alkalmazás módszertanilag és technikailag is több újdonságot tartalmaz:

  • módszertani újdonság: a Zsámbéki Romtemplom egyedi, tematikus, lírai szerkezetű bemutatása. Ezt Lackfi Jánosnak köszönhetjük, akinek a romtemplomot bemutató versei és írásai a költő saját tolmácsolásában hallgathatók meg.
  • technikai újdonsága: 3D modellből készült panorámaképek használata. Az alkalmazással a felhasználó a Zsámbéki Romtemplom belsejébe és környezetébe (lent és fent, kint és bent egyaránt) csöppenhet egy virtuális séta során, ahol 3D modellek alapján rekonstruált változatban tárul a szeme elé a romtemplom külön világa. Ezt az élményt "klasszikus" fotópanoráma képek is gazdagítják.

A Zsámbéki-medence megismerését a GUIDE@HAND család többi alkalmazásából már megszokott funkciók és szolgáltatások támogatják: barangolás térképen, a régió látnivalóinak és programjainak bemutatása, stb.

zsambek