Virtuális valósággal kapcsolatos fejlesztéseinket sikerrel mutattuk be a Websummit-on

A Gépi Érzékelés Kutatólaboratórium Megosztott Virtuális Valóság Kutatócsoportja sikeresen képviselte intézetünket a világ egyik legnagyobb és legrangosabb IT startup-okat összegyűjtő konferenciáján-vásárán, a Websummit-on Lisszabonban. A vásáron való bemutatkozással lehetősége nyílt intézetünknek, hogy olyan nemzetközi szektorokat is meg tudjon szólítani az ApertusVR termékkel amik eddig nem voltak jellemzőek.

A Websummit céljából fakadóan igyekszik összehozni az innovatív IT megoldásokat szállító nemzetközi KKV szektort, az IT nagyvállaltokat az üzleti élet egyéb szereplőivel, mint a befektetők, illetve az üzleti kapcsolatok kialakítása szempontból kulcsfontosságú régiós partnereket. Az ApertusVR-t fejlesztő Megosztott Virtuális Valóság Kutatócsoport, bár nem klasszikus értelemben vett start-up vállakozás mégis meghívást kapott az általuk fejlesztett beágyazható virtuális valóság motor egyedisége és piaci rést betöltő szerepe miatt.

A klasszikus IT-kiállításon túl a szervezők olyan plusz lehetőségeket kínáltak fel a résztvevőknek, melyek gasztronómiai programokkal egybekötve lehetőséget kínáltak a klasszikus networking-re, illetve olyan tematikus rendezvényeken is lehetőség volt részt venni, ahol a résztvevők előadhatták eddigi eredményeiket az adott terület nemzetközi közösségének.

Az ApertusVR csapata így prezentálta eddigi eredményeit a RALI című rendezvényen, mely kimondottan az AR/VR technológiák fejlesztésével foglalkozó nemzetközi KKV-kat tömörítette a Websummit alatt. Ezen a rendezvényen a Megosztott Virtuális Valóság Kutatócsoportnak lehetősége nyílt csatlakozni is a nemzetközi szakembereket összefogó AR/VR Association-höz.

A kiállítás ideje alatt folyamatos és élénk érdeklődés mutatkozott az ApertusVR termék iránt, és újfent megerősítést nyert, hogy jelenleg nem létezik ilyen előnyös tulajdonságokkal rendelkező nyílt forráskódú termék a nemzetközi IT piacon.

Köszönjük a megtisztelő érdeklődést, reméljük, hogy jövőre újra találkozunk!

Development team of ApertusVR, the Shared Virtual Reality Research Group