Tovább az ipari digitalizáció útján

Az ipari digitalizációval kapcsolatban juthattak friss információkhoz a látogatók az Enterprise Communication Magyarország Kft. őszi nyílt napján. A rendezvény alkalmat kínált arra, hogy a SIEMENS PLM-mel közösen indított kampány lezárásaként az elmúlt időszak tapasztalatait is összefoglalja. A szakmai napon Kádár Botond, intézetünk és a Fraunhofer közös Projektközpontjának vezetője a virtuális gyártás jelentőségéről beszélt.

Az Enterprise Communication Magyarország Kft. célja, hogy az ipari digitalizációt elérhetővé tegye a kisebb vállalatok számára. Ezt támogatta a SIEMENS PLM-mel közösen létrehozott kampány is, amelynek keretében esettanulmányokkal és szakmai előadásokkal segítették a KKV szektor szereplőit döntéseikben. Az esemény fókuszában is olyan megoldások bemutatása állt, amelyek a kis- és középvállalati szektorban jól kihasználhatók, mind a tervezésben, mind a termékadatok kezelésében.

Digitális gyártás

Az esemény vendégeit Czifrák Gábor, az Enterprise Communication Magyarország Kft. PLM üzletágának vezető értékesítője köszöntötte. Tőle Kádár Botond, az MTA SZTAKI és a Fraunhofer közös Projektközpontjának vezetője vette át a szót. Előadásában a termelés digitális másának, a digitális ikrekből felépített virtuális gyárnak a szerepét emelte ki, amely alkalmas lehet a termékelőállítás folyamatának jobb megismerésére, optimalizálására, fejlesztésére és ellenőrzésére is.

A tavaszi megnyitó eseményhez hasonlóan, a szervezők meghívták partnerük, a DELTA-TECH Kft. képviselőjét. A rendezvényen Tóth István, cégvezető arról beszélt, hogy a KKV szektorban milyen hajlandóság és érdeklődés mutatkozik a digitalizáció iránt. Előadásában kiemelte, hogy a magyar KKV szektorban egyre több cég érdeklődik az ipari digitalizáció iránt és a kampány időtartama alatt is nőtt a digitalizációs eszközök bevezetését vállalók száma.

Professzionális folyamatmenedzsment – nem csak nagyvállalati környezetben

Bár sok cégnél azt gondolják, hogy méretükre való tekintettel nincs szükségük folyamatmenedzsment rendszerekre, a legtöbb esetben bebizonyosodik, hogy egy-egy jól megválasztott szoftvermegoldás és menedzsment eszköz, jelentősen egyszerűsítheti az ügyvitelt. Cséfalvay István és Szűcs Imre közös előadásában a Teamcenter-ben rejlő páratlan lehetőségekről volt szó. A programcsomag által kínált eszköztár hatékony termékadat-kezelést tesz lehetővé, ami nem csak a belső kommunikációt, hanem a külső kapcsolattartást is egyszerűbbé teszi, ráadásul, akárcsak a digitális gyártási modell, lehetőséget teremt a vállalati folyamatok egyszerűsítésére.

A rendezvényről bővebben az alábbi linken olvashat.

kadar botond