Több mint 2,5 milliószor nézték meg a SZTAKI panorámaképeit

SZTAKI eLearning osztálya GUIDE@HAND programcsomagjához kapcsolódóan, a hazai és külföldi látványosságok interaktív bemutatásához, az elmúlt években több mint 80 darab nagyfelbontású panorámaképet készített. Ezek elérhetők az okostelefonos alkalmazásokban, a partnerek weboldalán, Facebookon, virtuális megjelenítőkön, sőt az útvonaltervezőknek megtekinthetők Google Mapsen is.

Az SZTAKI eLearning Osztálya 2005 óta foglalkozik mobilalapú szoftverfejlesztéssel. GUIDE@HAND néven egy olyan alkalmazáscsaládot készítettek, amely sok területen ki tudja használni az okostelefonok lehetőségeit. Az első ilyen mobilalkalmazás turisztikai célokat szolgált, több hazai és nemzetközi szakmai díjjal is jutalmazták. Azóta az alkalmazáscsalád egyes tagjai használhatók városok bemutatására, múzeumi tárlatokon vagy akár fesztiválokon.

A panorámaképek közül összegyűjtöttük a legnépszerűbbeket:

1. Barlangfürdő Miskolctapolca

 

2. Gozsdu udvar

 

 

3. Magyar Állami Operaház

 

 

A legfrisseb panorámacsomag segítségével a hercegkúti Kisboldogasszony templomot lehet virtuálisan bejárni: ehhez összesen 10 panorámaképet készítettek a SZTAKI kutatói. A templom lentről megnézhető ide kattintva, itt pedig a karzatról készült képek érhetők el.

innen lehet letölteni.

""