A SZTAKI is zsűrizett a Techtogether versenyen

2020. október 21-én, az összevont Ipar Napjai és Automotive kiállítás keretein belül, a Hungexpón rendezték meg a Techtogether című versenyt. A versenyen 7 egyetemről 12 csapat vett részt.

Haidegger Géza, a SZTAKI tudományos főmunkatársa is a Techtogether zsűrijének tagja volt: a mesterséges intelligencia valós gépipari alkalmazásaira kiadott feladatok bírálatában vett részt. A kategóriában legjobban a a győri Széchenyi István Egyetem Arrabona Racing Team nevű csapata teljesített.

A SZTAKI különdíjat adott a kategóriagyőztesnek: a csapat a járvány után szakmai látogatásra jön a SZTAKI-ba, ahol megismerhetik Ipar 4.0-hoz és mesterséges intelligenciához kapcsolódó projektjeinket, megtekinthetik szakmai bemutatóink. A versenyt összességében is az Arrabona Racing Team nyerte, a második helyezett a a Szombathelyi Gépész - StudentTechLab lett, a harmadik helyezett a BME Formula Racing Team.

Szintén különdíjat adományozott a SZTAKI a Hepenix Kft.-vel és a Green Drops Farm Kft.-vel közösen piackutatás, Műnövény (tervezés és kivitelezés), Kobot szimuláció és ezek prezentálása témában. A zsűri tagja ebben a kategóriában Paniti Imre, a SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumának tudományos munkatársa volt. A különdíjat az Arrabona Racing Team csapata nyerte. A nyertes csapat részt vehet az EPIC Kiválósági Központ által szervezett kollaboratív robotos Summer Schoolon, 2021-ben."

Az Ipar Napjai kiállításon az Innovációs és Technológiai Minisztérium által szervezett „Innováció – gondolkodj és cselekedj zölden” című konferencia keretében kerekasztal-beszélgetés résztvevőjeként ott volt Váncza József, SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumának vezetője is.

Fotó: Arrabona Racing Team - Hungexpo