A SZTAKI kutatói bemutatták demonstrációkat az amerikai Office of Naval Research (ONR) küldöttségének

A SZTAKI a nyáron átadott Innovációs és Demonstrációs Térben fogadta az amerikai haditengerészethez tartozó Office of Naval Research (ONR) munkatársait, akik megtekintették az intézet tudományos demonstrációit és előadásokat hallgattak a SZTAKI munkáiról.

2022. szeptember 16-án, pénteken az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége szervezésében érkezett küldöttség a SZTAKI-ba. Az intézet részéről Bokor József professzor, az intézet tudományos igazgatója, az ELKH alelnöke köszöntötte az érkezőket.

Az Office of Naval Research (ONR) képviselői, Martina Siwek, az ONR Global Science Directora és Jay Marble, az ONR London Science Directora előadást is tartottak a szervezet működéséről, majd meghallgatták a SZTAKI munkatársainak prezentációit, illetve tudományos demonstrációkat is megtekintettek.

A látogatásnak a SZTAKI nyáron átadott Innovációs és Demonstrációs Tere adott otthont. Az ONR munkatársait Elizabeth Simon Professional Associate, Luke Thompson Science Attaché és Kovács Tibor Science Specialist is elkísérte. A SZTAKI munkatársai bemutatták repüléstechnikai fejlesztéseiket, autonóm rendszereiket, mesterséges intelligencia és gyártástechnikai kutatásaikat.

Az eseményről készült fényképeket a SZTAKI Facebook-oldalán, ide kattintva lehet megnézni.