Kollégánk Hungarnet Díjban részesült

Gratulálunk Szabó Gyulának, a Hálózatbiztonsági és Internet Technológiák Osztály vezető fejlesztőjének és Bajnok Kristófnak, volt munkatársunknak, akik Egerben , az Eszterházy Károly Egyetemen megrendezett 27. Networkshop konferencián a Hungarnet Egyesület elnökségétől az EduID sok éves fejlesztői és üzemeltetői munkájuk kapcsán, a felsőoktatás és kutatás területén végzett kimagasló eredményeik elismeréseképpen Hungarnet Díjban részesültek.

A Hungarnet Egyesület a díjat azon Magyarországon tevékenykedő és élő szakemberek elismerésére alapította, akik a hálózati műszaki fejlesztés, a tartalomszolgáltatás, illetve e két terület menedzsmentje terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. 

Mi az eduID?

Az eduID a KIFÜ / NIIF Program szolgáltatása, melynek segítségével minden felhasználó a saját intézménye által üzemeltetett azonosító szerveren keresztül jelentkezhet be attól függetlenül, hogy a saját intézménye vagy valaki más által nyújtott szolgáltatást szeretne igénybe venni. Egy munkamenet alatt csak egyszer kell azonosítania magát a felhasználónak (Single Sign-on), így gyorsan, kényelmesen használható.

Az eduID nyílt szabványon alapul, bármelyik hazai akadémiai intézmény számára elérhető. Az eduID segítségével csoportmunka biztosítható akár külföldi partnerekkel is.

A díjazottaknak szívből gratulálunk, a konferencián betöltött szerepünkről bővebben itt olvashat.