Ingyenesen elérhető alkalmazást fejlesztettünk a Dunaferr szurkolóinak

A hétfői idénynyitó NB I-es futsal mérkőzés előtt sajtótájékoztató keretében mutattuk be az intézetünk eLearning Osztálya és a Dunaferr-DUE-Renalpin FC közös munkával fejlesztett okostelefonos alkalmazást.

Az együttműködésről először a dunaújvárosi klub operatív vezetője, Zemankó Zoltán beszélt. "Másfél évvel ezelőtt kezdődött a folyamat. A célunk az volt, hogy a szurkolóinkat minél hamarabb tájékoztatni tudjuk a csapattal kapcsolatos hírekről, eseményekről. Az okostelefonra letölthető alkalmazás a klub weboldalával működik együtt. A mai naptól gyors, hatékony tájékoztatást biztosít a felnőtt-, illetve az utánpótlás-csapatok életéről. A számunkra ingyenesen készített, zseniális program az MTA SZTAKI munkatársait dicséri, amelyet Dunaújváros többi sportegyesülete is megismerhet, alkalmazhat. Külön köszönet a webfejlesztőknek, akik maximálisan együttműködtek."

Ezt követően Márkus Zsolt László, az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet eLearning Osztályának vezetője mutatta be a programot. "Tizenkét éve foglalkozunk mobil alakú szoftverfejlesztéssel. ennek eredményeként GUIDE@HAND néven egy olyan alkalmazás család jött létre, amely a mai kornak és trendnek az élet sokféle területén képes megfelelni. Az első ilyen alkalmazás turisztikai célokat szolgált. Az új irány a sport és ez az első egyesület, amellyel együttműködünk."

A gyakorlati alkalmazásról Veres Miklós projektmenedzser tartott rövid ismertetőt. "Ez az alkalmazás a weboldallal működik szorosan együtt, ahonnan ütemezetten kerülnek át az információk és a weboldalhoz képest további szolgáltatásokat is tartalmaz. Túl vagyunk a fejlesztésen, a tesztelésen és elmondhatjuk, hogy az alkalmazás az elvárásoknak megfelelően működik a honlappal párhuzamosan. Az okostelefon adattartalmai az adatintegrációnak köszönhetően követik a weboldal  adatbázisának frissítését. Az alkalmazásban interaktív térkép is található a sportágat érintő helyszínekről és központi emlékeztető értesítések is tud kezelni. Ez nem egy zárt rendszer, hanem új funkciókkal, szolgáltatásokkal folyamatosan kiegészíthető. A klub kívánságainak megfelelően gyorsan és rugalmasan elkészített és publikált alkalmazás, beleértve az egyszerű és a komplex szolgáltatásokat is."

Az Android és IOS rendszerű okostelefonokra kifejlesztett program lényege, hogy a csapathonlapon megjelenő információkat jeleníti meg egy új platformon, amely számtalan egyéb újdonsággal (interaktív térkép, navigációs lehetőség, emlékeztető funkció) igyekszik még kényelmesebbé tenni a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapatáért érdeklődők életét. A SPORT@HAND Dunaújváros Futsal nevű alkalmazás ingyenesen elérhető mindenki számára, s a fejlesztők, illetve együttesünk vezetése is abban bízik, hogy használatával tényleg sikerült még közelebb hozni együttesünket a szurkolókhoz.

Az alkalmazás az alábbi linkről tölthető le. Mindenkinek jó szurkolást kívánunk!

Projektpartnerek

Dunaferr-DUE-Renalpin FC