Elindult az Ipar 4.0 Kutatási és Demonstrációs Infrastruktúra-hálózat hivatalos weblapja

A SZTAKI által vezetett Ipar 4.0 Kutatási és Demonstrációs Infrastruktúra-hálózat (továbbiakban: Hálózat) az NKFIH Kiváló Kutatási Infrastruktúrák programjának részeként abban az elismerésben részesült, hogy beválasztották Magyarország 50 legkiválóbb kutatási infrastruktúrája közé. A Hálózat ennek megfelelően saját weboldalt kapott, amin a tagjai, együttműködései és tevékenysége olvasható. A weblap ide kattintva érhető el.

A weboldal magyar és angol nyelven is elérhető, az érdeklődők pedig minden fontos részletet megtudhatnak a Hálózat fejleményeiről, legyen szó hírekről, eseményeken való részvételről vagy az együttműködések esetleges bővüléséről.

A weblap URL-je a korábbi Ipar 4.0 Kiválósági Központ weblapéval azonos, de utóbbi is elérhető az oldalon keresztül, így minden korábban már publikált információ rendelkezésre áll.

A Hálózat koordinátor a SZTAKI Mérnöki és Üzleti Kutatólaboratóriumának tudományos főmunkatársa, Nacsa János.

Nem a Hálózat az egyetlen SZTAKI-hoz kötődő infrastruktúra, ami bekerült az NKFIH gyűjtésébe. Az intézet 3D-s mérési és modellezési rendszere, a Wignerrel közösen fejlesztett ELKH kutatási felhőszolgáltatása, valamint a SZTAKI digitális holografikus mikroszkópjai is részei a Top 50 programnak. Részletek ide kattintva olvashatók.