Bemutatkozik az AI & AUT EXPO mobilalkalmazása

Az applikációt a SZTAKI eLearning Osztálya fejlesztette, és nem csak a rendezvény helyszínén volt hasznos, de az utólagos információátadást is segíti.

A Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) által koordinált Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium és az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium, valamint a Neumann Nonprofit Közhasznú Kft. társszervezésében 2023. február 14-15. között rendezték a Vasúttörténeti Parkban a nemzetközi AI & AUT EXPO című rendezvényt. A kétnapos eseményen több országból érkezett, több mint 60 előadó előadásait hallgathatták az érdeklődők.

Az előadásokat szakmai kiállítás kísérte, ahol kutatóintézetek és egyetemek demonstrációi mellett a nemzeti laboratóriumok ipari partnereinek megoldásait is megtekinthették az érdeklődők. A nemzetközi érdeklődés mellett megrendezett szakmai esemény fő fókusza a mesterséges intelligencia és az autonóm rendszerek területén elért eredmények széles körű bemutatása, valamint új nemzetközi és ipari kapcsolatok kiépítése volt. A rendezvény résztvevőinek és látogatóinak sokoldalú támogatására hozták létre az EVENT@HAND AI &AUT EXPO okostelefonos alkalmazást.

Az alkalmazásban megtalálható a szervezők bemutatása, az előadók bemutatkozása, az előadások címe és rövid összefoglalója, a kiállítók alapadatai, a kiállítások anyaga, az egyes szekciók programja, valamint a konferencia helyszíne. Az alkalmazás további kiemelt funkciói: emlékeztető szolgáltatás az egyes előadások kezdete előtt és kedvencek lista készítése az alkalmazásban elérhető tartalmakból.

Az esemény helyszínének megközelítését GPS alapú interaktív térkép segíti. Az esemény befejezése után ugyanezek az információk továbbra is elérhetőek az alkalmazásban, de a tartalom bővült az előadások felvételeivel, valamint a kiállítókkal készült riportokkal online elérhető módon.

Az alkalmazásról videó is készült:


A SZTAKI eLearning Osztálya rendszeresen készít okostelefonos alkalmazásokat rendezvények, események, intézmények támogatására. Érdeklődés esetén keressék Márkus Zsolt osztályvezetőt.