Új egyetemi kutatóépület épül a Zalazone-on, beszédet mondott Bokor József, a SZTAKI tudományos igazgatója

2020. október 2-án, pénteken Innovációs Napot tartottak a Zalaegerszeg melletti autóipari tesztpályán, a Zalazone-on. Az innovációs napon részt vett Dr. Monostori László, a SZTAKI igazgatója, és beszédet mondott Dr. Bokor József professzor, a SZTAKI tudományos igazgatója.

2020. október 2-án, pénteken a ZalaZONE-on tartott innovációs nap keretében helyezték el - a meglévő és már megtelt kutatócentrum mellett - a győri Széchenyi István Egyetem új kutatóépületének alapját, amely 690 négyzetméteren két nagyobb laboratóriumnak ad majd otthon a jövő nyártól. Ugyancsak a közelében rakták le a ZalaZONE 100 fős befogadóképességű - a Széchenyi mellett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet és a veszprémi Pannon Egyetemet kiszolgáló - egyetemi előadójának helyet biztosító épület alapkövét.

Az oktatóépület alapkőletétele
Az oktatóépület alapkőletétele

Felavatták azt a 8500 négyzetméteres aszfaltfelületű egyetemi tesztpályát is, amely hasonló pályaelemekkel rendelkezik, mint a készülő, de már több részében használatban lévő tesztpálya. A felsőoktatási kutatási-fejlesztési célok mellett ez a pálya arra is szolgál, hogy meghatározott időszakokban a szélesebb közönség is megismerkedhessen a műszaki és járműipari fejlesztésekkel.

Útavatót is tartottak, a ZalaZONE főépületéhez vezető utat Michelberger Pál néhai műegyetemi professzorról, egyetemi rektorról, a Magyar Tudományos Akadémia egykori alelnökéről nevezték el. Az innovációs napon beszédet mondott Palkovics László  innovációs és technológiai miniszter is.

Forrás: ITM

Bokor József