GUIDE@HAND BNPI okostelefonos alkalmazás

 
GUIDE@HAND BNPI okostelefonos alkalmazás és touch info tornyok tartalmi fejlesztése tartalmi fejlesztése
30 Dec 2017– 31 May 2018
SZTAKI cost
2 362 204
 

Az MTA SZTAKI eLearning Osztálya önálló okostelefonos alkalmazást készített GUIDE@HAND BNPI (Bükki Nemzeti Park Igazgatóság) néven.

Az alkalmazás elérhető az Android és IOS app store-ok kínálatában, amelynek segítségével okostelefonos tájékoztatórendszert alakítottak ki a területen úgy, hogy az alkalmazás offline is használható legyen, mivel a nemzeti park kezelésében lévő területek nagyobb részén, például közvetlenül a magyar-szlovák határon lévő ipolytarnóci őslényparkban sem a magyarországi, sem a szlovák hálózatok nem elérhetőek.

Az alkalmazás egyik újdonsága, hogy nagyon szorosan illeszkedik a BNPI megújult arculatához.

Az alkalmazás telefonokra, tabletekre letölthető térképszelvényeket, és egyenként letölthető túraútvonalakat kínál. A keretprogram lehetőséget biztosít arra is, hogy a vendégek a túra közben fotókat, feljegyzéseket, vagy akár videókat készítsenek anélkül, hogy kilépnének az alkalmazásból, ezeket aztán a saját élménytárban tárolhatják, vagy akár az útvonalat is bemutató élménytúraként megoszthatnak a közösségi csatornákon is. Ez a technika nem csak az Ipolytarnóci Ősmaradványok felfedezéséhez nyújt hasznos segítséget, több nógrádi tanösvény túravezetője is elérhető már az alkalmazásban.

A projekt keretében az okostelefonos alkalmazás fejlesztése mellett az érintőképernyős információs tornyokon megjelenítendő interaktív multimédiás tartalmakat is az MTA SZTAKI készítette el a BNPI számára.

Bükki Nemzeti Park mobil alkalmazás

 

Participants

Department

Manager

Email
markus.zsolt@sztaki.hu
Phone
+36 1 279 6191

Departments