Oct 2017
19/10/2017

A K+F e-Infrastruktúrája Magyarországon - MTA SZTAKI Workshop

 
Helyszín
MTA SZTAKI, 1111 Budapest, Kende u. 13-17, alagsori Nagytanácsterem

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, mint az NIIF Program működtetője az ősz folyamán egyetemi és kutatóintézeti workshopokat szervez a kutatási tevékenység szempontjából kiemelkedő intézményekben „A K+F e-Infrastruktúrája Magyarországon: KIFÜ-NIIF szolgáltatások a kutatás és oktatás számára” címmel. Október 19-én 10 órakor intézetünkbe látogatnak.

Az MTA SZTAKI az NIIF program szolgáltatásainak (intézeti internet hozzáférés, EduID, EduROAM, Archiver, FileSender, SSL tanúsítványok, VoIP, Videokonferencia, Videotorium, HPC, stb...) jelentős felhasználója, ezért fontos lehetőség a munkatársak számára, hogy megismerjék, javaslataikkal befolyásolják az új üzemeltető (KIFÜ) koordinálásával elkészülő felsőoktatási és kutatási stratégiát.

Időpont: 2017. október 19.. 10:00

Főbb témák

  • A KIFÜ NIIF Programjának fejlesztési eredményei (HBONE+ hálózat, eduID, Szuperszámítástechnika, Multimédia szolgáltatások, stb.)
  • A KIFÜ NIIF Programot érintő stratégiája – Nemzetközi kitekintés
  • K+F az NIIF Programban
  • Az MTA SZTAKI fejlesztési igényei, kutatási elképzelései

Előadók

  • Mohácsi János – KIFÜ, NIIF Program
  • Rigó Ernő – MTA SZTAKI

Kiket várunk?

  • Azokat a kutatókat, fejlesztőket, oktatókat, akik jelenleg is használják a NIIF Program szolgáltatásait és infrastruktúráját, valamint javaslataikkal segítenék a „Felsőoktatási és kutatási stratégia” megalapozását és jeleznék az e-infrastrukturális igényeiket.
  • Akik érdeklődnek a modern technológiát kínáló kutatóhálózati infrastruktúra iránt.

További információk az NIIF infrastruktúrafejlesztési programról itt.

További információk a workshopról: e-Infrastruktúra intézményi konzultáció.

Az esemény nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel látunk!

Add to calendar 2017-10-19 2017-10-19 UTC A K+F e-Infrastruktúrája Magyarországon - MTA SZTAKI Workshop A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, mint az NIIF Program működtetője az ősz folyamán egyetemi és kutatóintézeti workshopokat szervez a kutatási tevékenység szempontjából kiemelkedő intézményekben „A K+F e-Infrastruktúrája Magyarországon: KIFÜ-NIIF szolgáltatások a kutatás és oktatás számára” címmel. Október 19-én 10 órakor intézetünkbe látogatnak. - Ernő Rigó rigo.erno@sztaki.hun-ren.hu

Contact

Email
rigo.erno@sztaki.hun-ren.hu
Phone
+36 1 279 6266