Ez itt mEGYA pizzareceptje!

------------
magyarulin English [en]

------------

Ez az adag egy normál négyszögletes tepsibe, 4 személyre elég.

Hozzávalók:

A szétmorzsolt élesztőt a cukorral, a vízzel és egy kevés liszttel keverjük össze, és hagyjuk állni. A maradék lisztet, sót, oreganot és három evőkanál olajat keverjünk össze, adjuk hozzá az élesztős keveréket, gyúrjunk belőle sima tésztát és kelesszük meg.

Kelesztés közben készítsük el a mártást: A paradicsompürét keverjük össze a ketchuppal, a szétnyomott vagy apróra vágott fokhagymával és a petrezselyemmel, esetleg pizzakrémet is tehetünk bele. Kis edényben melegítsük fel és egy picit főzzük össze az ízeket.

A tepsire tegyünk sütőpapírt, vagy zsírozzuk ki. Lapítsuk el rajta a tésztát, kenjük rá a paradicsomos masszát.

  1. Tegyük fel a feltéteket, finoman szórjuk meg pizza fűszerkeverékkel, majd a sajttal.
  2. Tegyük rá a sajtot, arra a feltéteket, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Ez a változat mutatósabb, de a feltétek jobban kiszáradhatnak.
Hálósan locsoljuk meg a tetejét a maradék 4 evőkanál olajjal, hagyjuk egy kicsit állni, majd 220°C-on (gázsütőben 4-es fokozaton) süssük kb. 12 percig.

Variáció: Fele mennyiségű paradicsomos masszára 10 dkg sós lében eltett (nem olajos!) tonhalkonzervet is elteríthetünk, majd erre a többi feltétet.

------------

Utoljára módosítva:
2001. május 8., kedd 23:32:02

mEGYA.
megya@sztaki.hu
(Ez a fényképem.)