|
Ez az adag egy normál négyszögletes tepsibe, 4 személyre elég.
Hozzávalók:
A szétmorzsolt élesztőt a cukorral, a vízzel és egy kevés liszttel keverjük össze, és hagyjuk állni. A maradék lisztet, sót, oreganot és három evőkanál olajat keverjünk össze, adjuk hozzá az élesztős keveréket, gyúrjunk belőle sima tésztát és kelesszük meg.
Kelesztés közben készítsük el a mártást: A paradicsompürét keverjük össze a ketchuppal, a szétnyomott vagy apróra vágott fokhagymával és a petrezselyemmel, esetleg pizzakrémet is tehetünk bele. Kis edényben melegítsük fel és egy picit főzzük össze az ízeket.
A tepsire tegyünk sütőpapírt, vagy zsírozzuk ki. Lapítsuk el rajta a tésztát, kenjük rá a paradicsomos masszát.
Variáció: Fele mennyiségű paradicsomos masszára 10 dkg sós lében eltett (nem olajos!) tonhalkonzervet is elteríthetünk, majd erre a többi feltétet.
Utoljára módosítva: 2001. május 8., kedd 23:32:02 |
megya@sztaki.hu |